Υλικά για 2 άτομα:
- 1 φλιτζάνι άσπρα φασόλια
- 300 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή νερό
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνη
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο δενδρολίβανο και δυόσμο
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα φασόλια από το βράδυ.
- Την επόμενη μέρα βάζουμε 3 ποτήρια νερό σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι και το φύλλο δάφνης, και τα φασόλια και τα βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 15′.
- Στραγγίζουμε τα φασόλια κρατώντας 1/4 του ποτηριού από το ζωμό (πετάμε το φύλλο δάφνης).
- Στο μούλτι προσθέτουμε το 1/4 του ποτηριού από το ζωμό των φασολιών και λίγα φασόλια και τα πολτοποιούμε, για να δέσουμε μετά τη σούπα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το δενρολίβανο, το δυόσμο, το σπανάκι, τα πολτοποιημένα φασόλια και το ζωμό λαχανικών.
- Όταν αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20′ μέχρι να δέσει η σούπα.
Σημείωση: Αν δε θέλουμε να μουλιάσουμε τα φασόλια από το βράδυ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φασόλια χάντρες που δεν θέλουν μούλιασμα.