spanakifasolia

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 1 φλιτζάνι άσπρα φασόλια
  • 300 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο δενδρολίβανο και δυόσμο

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα φασόλια από το βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα βάζουμε 3 ποτήρια νερό σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι και το φύλλο δάφνης, και τα φασόλια και τα βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 15′.
  • Στραγγίζουμε τα φασόλια κρατώντας 1/4 του ποτηριού από το ζωμό (πετάμε το φύλλο δάφνης).
  • Στο μούλτι προσθέτουμε το 1/4 του ποτηριού από το ζωμό των φασολιών και λίγα φασόλια και τα πολτοποιούμε, για να δέσουμε μετά τη σούπα.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το δενρολίβανο, το δυόσμο, το σπανάκι, τα πολτοποιημένα φασόλια και το ζωμό λαχανικών.
  • Όταν αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20′ μέχρι να δέσει η σούπα.

Σημείωση: Αν δε θέλουμε να μουλιάσουμε τα φασόλια από το βράδυ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φασόλια χάντρες που δεν θέλουν μούλιασμα.