Υλικά για ταψάκι 20χ20 εκ.:
- 150 γρ. νιφάδες βρώμης
- 50 γρ. λιναρόσπορο
- 100 γρ. καρυδοψιχα
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 200 γρ. μήλα καθαρισμένα πολτοποιημένα στο μούλτι
- 25 γρ. λάδι φυτικό
- 40 γρ. μέλι
Εκτέλεση
- Αλέθουμε στο μούλτι τις νιφάδες βρώμης το λιναρόσπορο και την καρυδόψιχα μέχρι να γίνουν λεπτά ψίχουλα.
- Τα βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον πολτό μήλου το λάδι και το μέλι.
- Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί και αδειάζουμε πάνω το μείγμα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30΄.
- Αφήνουμε να κρυώσει και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 8 ή 12 ορθογώνιες μπάρες ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμούμε.