Υλικά για ταψάκι 20χ20 εκ.:
  • 150 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 50 γρ. λιναρόσπορο
  • 100 γρ. καρυδοψιχα
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 200 γρ. μήλα καθαρισμένα πολτοποιημένα στο μούλτι
  • 25 γρ. λάδι φυτικό
  • 40 γρ. μέλι

Εκτέλεση

  • Αλέθουμε στο μούλτι τις νιφάδες βρώμης το λιναρόσπορο και την καρυδόψιχα μέχρι να γίνουν λεπτά ψίχουλα.
  • Τα βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε τα μπαχαρικά.
  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον πολτό μήλου το λάδι και το μέλι.
  • Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
  • Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί και αδειάζουμε πάνω το μείγμα.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30΄.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 8 ή 12 ορθογώνιες μπάρες ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμούμε.