Υλικά για 8 σταφιδόψωμα:

  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • 200 γρ. αλεύρι κίτρινο και 3οο γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο χυμό πορτοκαλιού για 10΄και μετά τις ανακατεύουμε με 1 κ.σ. από το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι στον κάδο του μίξερ.
  • Προσθέτουμε με τη σειρά τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα, το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό.
  • Ζυμώνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4΄.
  • Συνεχίζουμε για 1-2΄το ζύμωμα με το χέρι.
  • Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Πλάθουμε στρογγυλά ψωμάκια, τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος  και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15-20΄.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40΄μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.