Υλικά για 8 σταφιδόψωμα:
- 1 φλιτζάνι σταφίδες
- χυμός από 1/2 πορτοκάλι
- 200 γρ. αλεύρι κίτρινο και 3οο γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο χυμό πορτοκαλιού για 10΄και μετά τις ανακατεύουμε με 1 κ.σ. από το αλεύρι.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε με τη σειρά τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα, το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό.
- Ζυμώνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4΄.
- Συνεχίζουμε για 1-2΄το ζύμωμα με το χέρι.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
- Πλάθουμε στρογγυλά ψωμάκια, τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15-20΄.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40΄μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.