strapatsada

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 4 ντομάτες
  • 1 κολοκυθάκι ψιλοτριμμένο στο μούλτι ή στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • 4 αβγά
  • 1 χούφτα φέτα τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • λίγο ξερό βασιλικό και θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Χαράσσουμε τις ντομάτες σταυρωτά στη βάση τους και τις βυθίζουμε σε καυτό νερό για 1-2′. Τις ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε.
  • Βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι για 4-5′. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο αλάτι, το βασιλικό και το θυμάρι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά.
  • Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά με τη φέτα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 4-5′.
  • Προσθέτουμε πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.