Υλικά για 2 άτομα:
- 4 ντομάτες
- 1 κολοκυθάκι ψιλοτριμμένο στο μούλτι ή στον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
- 4 αβγά
- 1 χούφτα φέτα τριμμένη
- ελαιόλαδο
- λίγο ξερό βασιλικό και θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Χαράσσουμε τις ντομάτες σταυρωτά στη βάση τους και τις βυθίζουμε σε καυτό νερό για 1-2′. Τις ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε.
- Βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι για 4-5′. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο αλάτι, το βασιλικό και το θυμάρι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά.
- Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά με τη φέτα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 4-5′.
- Προσθέτουμε πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.