Υλικά για 2 κορμούς:
- 6-8 φύλλα κρούστας
- σησαμέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
- 4 μήλα κόκκινα καθαρισμένα, σε κύβους
- 125γρ. κουβερτούρα ψιλοτριμμένη
- 100γρ. χαλβά, σε κυβάκια
- 4-5 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού μανταρίνι ή πορτοκάλι σε κομματάκια, ή αντίστοιχη ποσότητα μαρμελάδας από εσπεριδοειδές της επιλογής σας
- 4 κουτ. σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα ή μείγμα αμυγδάλων και καρυδιών
- 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
- 1 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- λίγη ζάχαρη άχνη και κακάο ή κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε στη φωτιά ένα βαρύ τηγάνι να κάψει και προσθέτετε τη μαργαρίνη και τα μήλα.
- Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και προσθέτουμε λίγο από το σιρόπι του γλυκού (μανταρίνι ή πορτοκάλι) ή 2 κ.σ. μαρμελάδα.
- Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε τα μήλα να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε τα κομματάκια του γλυκού του κουταλιού ή τις υπόλοιπες κ.σ. μαρμελάδα, τα αμύγδαλα και το χαλβά και ανακατεύουμε τη γέμιση.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε έναν πάγκο τοποθετούμε το πρώτο φύλλο κρούστας με τη μεγάλη πλευρά οριζόντια μπροστά μας.
- Με τη βοήθεια πινέλου το αλείφουμε με σησαμέλαιο.
- Συνεχίζουμε με άλλα τρία φύλλα. Απλώνουμε το μισό μίγμα των μήλων περίπου μέχρι τη μέση, αφήνοντας περιθώριο αριστερά και δεξιά και πασπαλίζουμε με τη μισή ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
- Φέρνουμε τα φύλλα αριστερά και δεξιά προς τα μέσα και τυλίγουμε το γλυκό σε ρολό.
- Στρώνουμε ένα επίπεδο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε μέσα το ρολό.
- Συνεχίζουμε να φτιάξουμε με τα υπόλοιπα υλικά ένα δεύτερο ρολό, το οποίο τοποθετούμε στο ταψί δίπλα στο πρώτο ρολό.
- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.
- Τα ξεφουρνίζουμε και, αφού κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα ή κακάο.