Υλικά για 2 άτομα:
- 2 κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι (περίπου 400 γρ.)
- ελαιόλαδο
Για τα κρεμμύδια
- 2 κρεμμύδια ξερά, μεγάλα, σε λεπτές φέτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 φλιτζ. καφέ ξίδι (ή βαλσάμικο)
- λίγο δενδρολίβανο
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ανακατεύοντάς τα .
- Ρίχνουμε το μέλι, το ξίδι και δενδρολίβανο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 10-15′. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. νερό.
- Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια, τα βγάζουμε από το τηγάνι.
- Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το συκώτι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
- Βάζουμε και τα κρεμμύδια μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν οι γεύσεις.