sykoti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 400 γρ. συκώτι
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λωρίδες
  • 1/2 ποτήρι μαυροδάφνη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γλ. εστραγκόν ξερό
  • 1/2 κ.γλ. κόλιανδρο ξερό
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το συκώτι σε τηγάνι όπου έχουμε ρίξει το ελαιόλαδο.
  • Σβήνουμε με μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε το μέλι, το εστραγκό, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1′.
  • Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό (μπορεί στην πορεία να χρειαστεί λίγο ακόμη), χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε γύρω στα 20′ μέχρι να σωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.