Υλικά για ταρτιέρα 25-26 εκ.:

Για τη βάση:

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή άλλο
  • 30 ml χυμός λεμονιού

Για τη γέμιση:

  • 400 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. μαργαρίνη
  • 2 αβγά
  • 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο + 30 γρ. ακόμη για τη βάση
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • λίγη ρίγανη ξηρή και δυόσμο ξηρό

Εκτέλεση

Για τη βάση:

  • Ζυμώνουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη μαργαρίνη σε κομμάτια μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή ολόκληρο βράδυ.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, την απλώνουμε στην ταρτιέρα, στρώνουμε λαδόκολλα και ρεβύθια ή φασόλια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′. Βγάζουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για ακόμη 10′.

Για τη γέμιση:

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε μέχρι μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  • Ρίχνουμε το κολοκύθι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10΄. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Σκορπίζουμε στη βάση τα 30 γρ. κεφαλοτύρι και γέμιση.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.