Υλικά για ταρτιέρα 25-26 εκ.:
Για τη βάση:
- 250 γρ. αλεύρι
- 125 γρ. μαργαρίνη
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή άλλο
- 30 ml χυμός λεμονιού
Για τη γέμιση:
- 400 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 60 γρ. μαργαρίνη
- 2 αβγά
- 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο + 30 γρ. ακόμη για τη βάση
- 100 γρ. κασέρι τριμμένο
- 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- λίγη ρίγανη ξηρή και δυόσμο ξηρό
Εκτέλεση
Για τη βάση:
- Ζυμώνουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη μαργαρίνη σε κομμάτια μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή ολόκληρο βράδυ.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, την απλώνουμε στην ταρτιέρα, στρώνουμε λαδόκολλα και ρεβύθια ή φασόλια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′. Βγάζουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για ακόμη 10′.
Για τη γέμιση:
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε μέχρι μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το κολοκύθι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10΄. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Σκορπίζουμε στη βάση τα 30 γρ. κεφαλοτύρι και γέμιση.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.