Υλικά για ταρτιέρα 25 εκ.:
Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα στο μπλέντερ
- 130 γρ. μαργαρίνη (ή 110 γρ. μαργαρίνη και 20 γρ. βούτυρο για γεύση) λιωμένη
Για τη γέμιση:
- 5 λάιμ
- 3 κρόκοι αβγών
- 400 γρ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
Εκτελέση
Για τη βάση:
- Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη μαργαρίνη.
- Απλώνουμε τα μείγμα στην ταρτιέρα μέχρι τα πλαϊνά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10′.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
- Χτυπάμε σε ένα μπολ το ξύσμα από τα λάιμ με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 3-4′.
- Ρίχνουμε και το χυμό από τα λάιμ και συνεχίζουμε για 1′ το χτύπημα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη βάση και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15′ (ή μέχρι να πήξει το μείγμα αλλά να κουνιέται στο κέντρο).
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν την κόψουμε.
- Τη συντηρούμε στο ψυγείο.