tartalaim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για ταρτιέρα 25 εκ.:

Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα στο μπλέντερ
  • 130 γρ. μαργαρίνη (ή 110 γρ. μαργαρίνη και 20 γρ. βούτυρο για γεύση) λιωμένη

Για τη γέμιση:

  • 5 λάιμ
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 400 γρ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα

Εκτελέση

Για τη βάση:

  • Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη μαργαρίνη.
  • Απλώνουμε τα μείγμα στην ταρτιέρα μέχρι τα πλαϊνά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10′.
  • Αφήνουμε  να κρυώσει.

Για τη γέμιση:

  • Χτυπάμε σε ένα μπολ το ξύσμα από τα λάιμ με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 3-4′.
  • Ρίχνουμε και το χυμό από τα λάιμ και συνεχίζουμε για 1′ το χτύπημα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη βάση και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15′ (ή μέχρι να πήξει το μείγμα αλλά να κουνιέται στο κέντρο).
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν την κόψουμε.
  • Τη συντηρούμε στο ψυγείο.