tartarodijpg

 

 

 

 

 

Υλικά για ταρτιέρα 25-28 εκ. ή 12 ατομικές ταρτιέρες:

Για τη ζύμη:

  • 300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1-2 αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:

  • 120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ. αμύγδαλο πούδρα
  • 2 αβγά
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
  • 150 γρ. ρόδι καθαρισμένο
  • 100 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Ζύμη:

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή ολόκληρο βράδυ.
  • Απλώνουμε στην ταρτιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15′ ή 8-10′ για τις ατομικές φόρμες.

Γέμιση:

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά.
  • Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ρίχνουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο, το ρούμι και τέλος το ρόδι.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε στους 160 για 45′ ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Στα τελευταία 5-10′ βάζουμε μόνο την κάτω αντίσταση για να ψηθεί και από κάτω.
  • Μόλις βγει από το φούρνο, ρίχνουμε το μέλι και ρόδι καθαρισμένο.