Υλικά για ταρτιέρα 25-28 εκ. ή 12 ατομικές ταρτιέρες:
Για τη ζύμη:
- 300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1-2 αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση:
- 120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 120 γρ. αμύγδαλο πούδρα
- 2 αβγά
- 30 γρ. αλεύρι
- 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
- 150 γρ. ρόδι καθαρισμένο
- 100 γρ. μέλι
Εκτέλεση
Ζύμη:
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.
- Προσθέτουμε τα αβγά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή ολόκληρο βράδυ.
- Απλώνουμε στην ταρτιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15′ ή 8-10′ για τις ατομικές φόρμες.
Γέμιση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά.
- Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ρίχνουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο, το ρούμι και τέλος το ρόδι.
- Μοιράζουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε στους 160 για 45′ ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Στα τελευταία 5-10′ βάζουμε μόνο την κάτω αντίσταση για να ψηθεί και από κάτω.
- Μόλις βγει από το φούρνο, ρίχνουμε το μέλι και ρόδι καθαρισμένο.