Υλικά για ένα πυρέξ 30χ23 εκ.:
- 1 φύλλο σφολιάτας 400 γρ.
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 μαραθόριζα κομμένη σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κ.γλ. μαραθόσπορο
- 3-4 μικρά λουκάνικα χωριάτικα χωρίς το περίβλημα κομμένα σε λεπτά κομμάτια (ή άλλου είδους αλλαντικό)
- 250 γρ. μπρόκολο (μόνο τα τρυφερά μέρη) χοντροκομμένα
- 100 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα
- 200 γρ. ντοματίναι κομμένα στη μέση
- 1 κ.σ. βαλσάμικο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Απλώνουμε τη σφολιάτα σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο (μεγαλύτερο από το ταψί).
- Τη μεταφέρουμε στο ταψί, τη σηκώνουμε μέχρι να καλύψει τα πλαϊνά, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και την ψήνουμε για 20′ σε προθερμασμένο φούρνο στου 200 βαθμούς.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τη μαραθόριζα, τον μαραθόσπορο και το σκόρδο για 10′ ή μέχρι να καραμελώσουν.
- Μεταφέρουμε τα σοταρισμένα υλικά σε ένα μπολ.
- Σοτάρουμε και το λουκάνικο ή άλλο αλλαντικό για λίγα λεπτά.
- Βράζουμε το μπρόκολο για 8-10′.
- Βάζουμε το 1/3 της παρμεζάνας στη βάση της τάρτας.
- Απλώνουμε το μείγμα κρεμμυδιού-μαραθόριζας, το λουκάνικο και το μπρόκολο.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια με το βαλσάμικο και τα σκορπίζουμε πάνω από τα υλικά της τάρτας.
- Ψήνουμε για 20′ στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα υλικά.
- Σερβίρουμε σκορπίζοντας από πάνω φλούδες παρμεζάνας και επιπλέον βαλσάμικο και ελαιόλαδο.