Υλικά για φόρμα 26 εκ. ή ορθογώνια 30χ20 εκ.:

  • φύλλο κουρού για τάρτες έτοιμο ή χειροποίητο (ανακατεύουμε 300 γρ. αλεύρι με 200 γρ. βούτυρο, 1 κ.γλ. αλάτι, 1 κ.γλ. ζάχαρη και 2-3 κ.σ. νερό, φτιάχνουμε μια ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο)
  • 450 ml γάλα
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 250 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο και σοταρισμένο και 4-5 φέτες για επικάλυψη
  • 420 γρ. (καθαρό βάρος) πατάτες σε κύβους
  • ελαιόλαδο
  • μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις πατάτες για 10-15΄ μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε το γκούντα, το σοταρισμένο μπέικον και τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40′ και για 5′ στην κάτω αντίσταση.
  • Την βγάζουμε από τον φούρνο και αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
  • Στρώνουμε τις ολόκληρες φέτες μπέικον σταυρωτά πάνω στην τάρτα και αλείφουμε με το μέλι.