Υλικά για 1 στρογγυλό ταψί 26 εκ.:

Για τη ζύμη:

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. μαργαρίνη παγωμένη σε κομμάτια
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2-3 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση:

  • 4-5 μεγάλες ντομάτες
  • αλάτι
  • 1 κρόκος αβγού
  • κατίκι
  • κρέμα βαλσαμικού

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε το αλεύρι με τη μαργαρίνη μέχρι να γίνει ψίχουλα.
  • Ρίχνουμε το αλάτι και 2 κ.σ. νερό (αν χρειαστεί η 3η) και ζυμώνουμε.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30′.
  • Κάνουμε ένα σταυρό στις ντομάτες και τις βυθίζουμε σε ζεστό νερό.
  • Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.
  • Ξεσποριάζουμε, ρίχνουμε αλάτι και βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν όσα περισσότερα υγρά .
  • Απλώνουμε στο ταψί 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι.
  • Βάζουμε στο ταψί τις ντομάτες ώστε να καλύψουν όλον τον πάτο του ταψιού.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και το βάζουμε πάνω από τις ντομάτες.
  • Σπρώχνουμε τη ζύμη στην άκρη του ταψιού προς τα μέσα.
  • Αλείφουμε με τον κρόκο και τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45′.
  • Ξεφουρνίζουμε την τάρτα και αφήνουμε για 10′ να κρυώσει λίγο.
  • Γυρίζουμε προσεκτικά σε μεγαλύτερη πιατέλα.
  • Σερβίρουμε με κατίκι και κρέμα βαλσαμικού.