Υλικά για ταρτιέρα 26-28 εκ.:
Για τη ζύμη:
- 170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αβγό
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 150 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. τριμμένα καρύδια
Για τη γέμιση:
- 3 αβγά και 1 κρόκος
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
- Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αβγό και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια και ζυμώνουμε.
- Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη, την απλώνουμε στην ταρτιέρα και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 15′.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη, στρώνουμε λαδόκολλα και γεμίζουμε με ρεβύθια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15′.
Για τη γέμιση και τη συναρμολόγηση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τη βάζουμε στη μισοψημένη ζύμη.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς.
- Ψήνουμε για 30′ (τα τελευταί 10′ κάτω αντίσταση και αέρας) ώσπου η επιφάνεια να πάρει καστανό χρώμα.