Υλικά για ταρτιέρα 26-28 εκ.:

Για τη ζύμη:

  • 170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αβγό
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. τριμμένα καρύδια

Για τη γέμιση:

  • 3 αβγά και 1 κρόκος
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  • Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αβγό και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια και ζυμώνουμε.
  • Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη, την απλώνουμε στην ταρτιέρα και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 15′.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη, στρώνουμε λαδόκολλα και γεμίζουμε με ρεβύθια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15′.

Για τη γέμιση και τη συναρμολόγηση:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τη βάζουμε στη μισοψημένη ζύμη.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς.
  • Ψήνουμε για 30′ (τα τελευταί 10′ κάτω αντίσταση και αέρας) ώσπου η επιφάνεια να πάρει καστανό χρώμα.