tartakia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 4 άτομα:

Για τις βάσεις:

  • 2 κριθαροκουλούρες (100 γρ.) τριμμένες
  • 1/2 ποτήρι αμυγδαλόψιχα ή φουντουκόψιχα ή μείγμα και των δύο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • νερό (αν χρειαστεί)

Για το μείγμα χόρτων:

  • 2 μικρά πράσα (όχι πολύ από το πράσινο μέρος) κομμένα σε ροδέλες
  • 150 γρ. σπανάκι (ή ζωχιούς ή άλλο χόρτο όπως σέσκουλα) χοντροκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κίτρινη ή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • λίγο μαϊντανό και λίγο άνιθο ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. φέτα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (ή 50 γρ. σύγκλινο) σε μικρά κομμάτια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για τις βάσεις:

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό.
  • Απλώνουμε το μείγμα στις φόρμες για σουφλέ που έχουμε βουτυρώσει ή για μάφιν μέχρι τα τοιχώματα της φόρμας.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25′ μέχρι να γίνουν μπισκότο.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και ύστερα από 5′ αφαιρούμε τις μπισκοτένιες βάσεις από τις φόρμες.

Για τα χόρτα:

  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε όλα τα υλικά για 5′ εκτός της φέτας και της γαλοπούλας.
  • Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και να απορροφηθούν τα υγρά.
  • Στο τέλος, αφού σβήσουμε το μάτι, ρίχνουμε τη φέτα και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε για λίγο.
  • Αφήνουμε να χλιαρύνει το μείγμα, το περνάμε από ψιλό σουρωτήρι-κόσκινο και βάζουμε από 1-2 κ.σ. σε κάθε βάση.