Υλικά για 4 άτομα:
Για τις βάσεις:
- 2 κριθαροκουλούρες (100 γρ.) τριμμένες
- 1/2 ποτήρι αμυγδαλόψιχα ή φουντουκόψιχα ή μείγμα και των δύο
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- νερό (αν χρειαστεί)
Για το μείγμα χόρτων:
- 2 μικρά πράσα (όχι πολύ από το πράσινο μέρος) κομμένα σε ροδέλες
- 150 γρ. σπανάκι (ή ζωχιούς ή άλλο χόρτο όπως σέσκουλα) χοντροκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 κίτρινη ή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- λίγο μαϊντανό και λίγο άνιθο ψιλοκομμένα
- 100 γρ. φέτα σε χοντρά κομμάτια
- 2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (ή 50 γρ. σύγκλινο) σε μικρά κομμάτια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
Για τις βάσεις:
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό.
- Απλώνουμε το μείγμα στις φόρμες για σουφλέ που έχουμε βουτυρώσει ή για μάφιν μέχρι τα τοιχώματα της φόρμας.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25′ μέχρι να γίνουν μπισκότο.
- Βγάζουμε από το φούρνο και ύστερα από 5′ αφαιρούμε τις μπισκοτένιες βάσεις από τις φόρμες.
Για τα χόρτα:
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε όλα τα υλικά για 5′ εκτός της φέτας και της γαλοπούλας.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και να απορροφηθούν τα υγρά.
- Στο τέλος, αφού σβήσουμε το μάτι, ρίχνουμε τη φέτα και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε για λίγο.
- Αφήνουμε να χλιαρύνει το μείγμα, το περνάμε από ψιλό σουρωτήρι-κόσκινο και βάζουμε από 1-2 κ.σ. σε κάθε βάση.