Υλικά για 2 άτομα:

  • 150 γρ. ταλιατέλες
  • 3 φέτες προσούτο και 1 φέτα μπέικον
  • 70 γρ. μπλε τυρί
  • 3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια σε ψιλές ροδέλες
  • 1/2 φέτα ψωμί σε τρίμμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελάχιστο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες al dente για 7-8′. Σουρώνουμε κρατώντας μισό ποτήρι από το νερό που έβρασαν.
  • Τσιγαρίζουμε τα αλλαντικά σε μικρά κομμάτια και 3′ μετά βάζουμε και τα κρεμμυδάκια.
  • Σβήνουμε με το βρασμένο νερό, ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και αφήνουμε να σωθεί έως ότου μείνει λίγο νερό.
  • Προσθέτουμε τις ταλιατέλες και το τυρί και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και το ψωμί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.