Υλικά για 4 άτομα:
- 500 γρ. ταλιατέλες μαύρες ή με σπανάκι
- 400 γρ. σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 κόκκινη πιπεριά και 1 μία κίτρινη ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κ.γλ. βασιλικός ξερός
- αλάτι,πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά με το σκόρδο.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε και τις σουπιές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον βασιλικό.
- Βράζουμε τις ταλιατέλες για 6′. Προσθέτουμε στα λαχανικά νερό από τα ζυμαρικά ώστε να μαλακώσουν τα λαχανικά και οι σουπιές.
- Σουρώνουμε τις ταλιατέλες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.