Υλικά για 4 άτομα:

  • 500 γρ. ταλιατέλες μαύρες ή με σπανάκι
  • 400 γρ. σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά και 1 μία κίτρινη ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κ.γλ. βασιλικός ξερός
  • αλάτι,πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά με το σκόρδο.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε και τις σουπιές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον βασιλικό.
  • Βράζουμε τις ταλιατέλες για 6′. Προσθέτουμε στα λαχανικά νερό από τα ζυμαρικά ώστε να μαλακώσουν τα λαχανικά και οι σουπιές.
  • Σουρώνουμε τις ταλιατέλες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.