Υλικά για πυρέξ 27χ16 εκ.:

  • 250 γρ. ταλιατέλες
  • 150 γρ. πατάτες βρασμένες για 20′ και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 120 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • 1-2 φέτες ψωμιού
  • 50 γρ. μπλε τυρί
  • ελαιόλαδο΄, βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ελαιόλαδο και βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 4-5′.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, τις πατάτες και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
  • Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente, κρατάμε 1/2 ποτήρι από το νερό τους και μετά σουρώνουμε.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε, το κασέρι, και 30 γρ. από την παρμεζάνα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε το μείγμα στο πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει.
  • Χτυπάμε το ψωμί με το μπλε τυρί, την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγο ελαιόλαδο στο μούλτι.
  • Πασπαλίζουμε τις ταλιατέλες με το μείγμα ψωμιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′.