Υλικά για πυρέξ 27χ16 εκ.:
- 250 γρ. ταλιατέλες
- 150 γρ. πατάτες βρασμένες για 20′ και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
- 1 σκελίδα ψιλοκομμένο
- 100 γρ. σπανάκι
- 120 γρ. κασέρι τριμμένο
- 30 γρ. παρμεζάνα
- 1-2 φέτες ψωμιού
- 50 γρ. μπλε τυρί
- ελαιόλαδο΄, βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε ελαιόλαδο και βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 4-5′.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, τις πατάτες και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
- Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente, κρατάμε 1/2 ποτήρι από το νερό τους και μετά σουρώνουμε.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε, το κασέρι, και 30 γρ. από την παρμεζάνα.
- Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε το μείγμα στο πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει.
- Χτυπάμε το ψωμί με το μπλε τυρί, την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγο ελαιόλαδο στο μούλτι.
- Πασπαλίζουμε τις ταλιατέλες με το μείγμα ψωμιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′.