Υλικά για 10 ταρτάκια:

Για τη βάση:

  • 1 φλ.νιφάδες βρόμης
  • 1 φλ.καρύδια
  • 1 φλ.ξερά σύκα, ψιλοκομμένα, ή δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.σ.μέλι
  • 1 κ.σ.νερό, παγωμένο
  • λίγο αραβοσιτέλαιο, για άλειμμα

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ.γάλα
  • 250 γρ.κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ.γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

Βάση:  

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C, στον αέρα.
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα μείγμα που θα μπορεί να πλάθεται.
  • Με πινέλο λαδώνουμε 10 ατομικές ταρτιέρες και χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 10 μικρές μπάλες, σαν μεγάλα καρύδια.
  • Με τα χέρια ανοίγουμε μέσα στις ταρτιέρες την κάθε ζύμη όσο πιο λεπτή γίνεται, καλύπτοντας καλά και τα πλαϊνά.
  • Ψήνουμε για 10-15′, να στεγνώσουν οι βάσεις και να γίνουν ελαφρώς τραγανές. Όταν είναι έτοιμες, ξεφορμάρουμε με προσοχή και αφήνουμε να κρυώσουν σε σύρμα.

Γέμιση:  

  • Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά με το γάλα και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Λίγο πριν λιώσει εντελώς, αποσύρουμε το κατσαρολάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
  • Τη βάζουμε στο ψυγείο, να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Όταν είναι έτοιμη η κρέμα, τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ταρτάκια, φτιάχνοντας σχέδια της αρεσκείας μας. Διακοσμούμε με τα ψιλοκομμένα ξερά φρούτα.