Υλικά για 10 ταρτάκια:
Για τη βάση:
- 1 φλ.νιφάδες βρόμης
- 1 φλ.καρύδια
- 1 φλ.ξερά σύκα, ψιλοκομμένα, ή δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσι
- 1 κ.σ.μέλι
- 1 κ.σ.νερό, παγωμένο
- λίγο αραβοσιτέλαιο, για άλειμμα
Για τη γέμιση:
- 100 γρ.γάλα
- 250 γρ.κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
- 200 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
Βάση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C, στον αέρα.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα μείγμα που θα μπορεί να πλάθεται.
- Με πινέλο λαδώνουμε 10 ατομικές ταρτιέρες και χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 10 μικρές μπάλες, σαν μεγάλα καρύδια.
- Με τα χέρια ανοίγουμε μέσα στις ταρτιέρες την κάθε ζύμη όσο πιο λεπτή γίνεται, καλύπτοντας καλά και τα πλαϊνά.
- Ψήνουμε για 10-15′, να στεγνώσουν οι βάσεις και να γίνουν ελαφρώς τραγανές. Όταν είναι έτοιμες, ξεφορμάρουμε με προσοχή και αφήνουμε να κρυώσουν σε σύρμα.
Γέμιση:
- Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά με το γάλα και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Λίγο πριν λιώσει εντελώς, αποσύρουμε το κατσαρολάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο, να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
- Όταν είναι έτοιμη η κρέμα, τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ταρτάκια, φτιάχνοντας σχέδια της αρεσκείας μας. Διακοσμούμε με τα ψιλοκομμένα ξερά φρούτα.