Υλικά για 12 ταρτάκια:

  • 6 μικρά κόκκινα κρεμμύδια κομμένα στη μέση
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml βαλσαμικό ξίδι
  • 15 γρ. καστανή ζάχαρη
  • θυμάρι ξερό
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 50 γρ. blue cheese θρυμματισμένο
  • 120 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε τα κρεμμύδια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι, και πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τη ζάχαρη.
  • Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′ μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 12 τετράγωνα και τα τοποθετούμε στις θήκες για μάφιν που έχουμε βουτυρώσει.
  • Αναμειγνύουμε το blue cheese με το τυρί κρέμα και βάζουμε από 1 κουταλιά σε κάθε ταρτάκι.
  • Τοποθετούμε από πάνω μισό κρεμμύδι.
  • Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τα ταρτάκια για 10′.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 15-20′ ακόμη, μέχρι η σφολιάτα να πάρει χρυσαφί χρώμα.