Υλικά για 12 ταρτάκια:
- 6 μικρά κόκκινα κρεμμύδια κομμένα στη μέση
- 50 ml ελαιόλαδο
- 30 ml βαλσαμικό ξίδι
- 15 γρ. καστανή ζάχαρη
- θυμάρι ξερό
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 50 γρ. blue cheese θρυμματισμένο
- 120 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
- Απλώνουμε τα κρεμμύδια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι, και πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τη ζάχαρη.
- Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′ μέχρι να μαλακώσουν.
- Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 12 τετράγωνα και τα τοποθετούμε στις θήκες για μάφιν που έχουμε βουτυρώσει.
- Αναμειγνύουμε το blue cheese με το τυρί κρέμα και βάζουμε από 1 κουταλιά σε κάθε ταρτάκι.
- Τοποθετούμε από πάνω μισό κρεμμύδι.
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τα ταρτάκια για 10′.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 15-20′ ακόμη, μέχρι η σφολιάτα να πάρει χρυσαφί χρώμα.