Υλικά για 6 ταρτάκια:
Για τη ζύμη:
- 140 γρ. αλεύρι
- 70 γρ. μαργαρίνη
- 2 γεμάτες κ.σ. πάστα ελιάς χτυπημένη στο μούλτι με 4 λιαστές ντομάτες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κοφτό κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.σ. νερό (αν χρειαστεί)
Για τη γέμιση:
- 40 γρ. ανθότυρο
- 50 γρ. φέτα
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 1 αβγό
- 50 γρ.ρεγκάτο τριμμένο (είτε χοντρό είτε ψιλό)
- λίγο ξερό δυόσμο
- 2 κ.σ. από την πάστα ελιάς με τις λιαστές ντομάτες που σημειώσαμε στη ζύμη
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαργαρίνη, 1 κ.σ. από το μείγμα ελιάς με λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδ, το αλάτι και το νερό.
- Φτιάχνουμε τη ζύμη μία πεπλατυσμένη μπάλα και βάζουμε στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη (για 30′ ή για 1 βράδυ).
- Χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια και ανοίγουμε με τον πλάστη έξι πιτάκια που προσαρμόζουμε στις φόρμες για τα κεκάκια.
Για τη γέμιση και τη συναρμολόγηση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το μείγμα ελιάς-λιαστής ντομάτας στο μούλτι.
- Απλώνουμε από ένα μικρό κουταλάκι το γλυκού στη βάση κάθε μικρής τάρτας, ρίχνουμε από πάνω 1 κ.σ. από το υλικά της γέμισης και τρίβουμε από πάνω λίγο ρεγκάτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30′ (τα τελευταία 10′ αέρα και κάτω αντίσταση μέχρι να ροδοκοκιννίσουν τα ταρτάκια).