tartakiaelia

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 6 ταρτάκια:

Για τη ζύμη:

  • 140 γρ. αλεύρι
  • 70 γρ. μαργαρίνη
  • 2 γεμάτες κ.σ. πάστα ελιάς χτυπημένη στο μούλτι με 4 λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κοφτό κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. νερό (αν χρειαστεί)

Για τη γέμιση:

  • 40 γρ. ανθότυρο
  • 50 γρ. φέτα
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 αβγό
  • 50 γρ.ρεγκάτο τριμμένο (είτε χοντρό είτε ψιλό)
  • λίγο ξερό δυόσμο
  • 2 κ.σ. από την πάστα ελιάς με τις λιαστές ντομάτες που σημειώσαμε στη ζύμη

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαργαρίνη, 1 κ.σ. από το μείγμα ελιάς με λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδ, το αλάτι και το νερό.
  • Φτιάχνουμε τη ζύμη μία πεπλατυσμένη μπάλα και βάζουμε στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη (για 30′ ή για 1 βράδυ).
  • Χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια και ανοίγουμε με τον πλάστη έξι πιτάκια που προσαρμόζουμε στις φόρμες για τα κεκάκια.

Για τη γέμιση και τη συναρμολόγηση:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το μείγμα ελιάς-λιαστής ντομάτας στο μούλτι.
  • Απλώνουμε από ένα μικρό κουταλάκι το γλυκού στη βάση κάθε μικρής τάρτας, ρίχνουμε από πάνω 1 κ.σ. από το υλικά της γέμισης και τρίβουμε από πάνω λίγο ρεγκάτο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30′ (τα τελευταία 10′ αέρα και κάτω αντίσταση μέχρι να ροδοκοκιννίσουν τα ταρτάκια).