Υλικά για 15 ταρτάκια:

Για τη ζύμη:

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη παγωμένη
  • 1 αβγό
  • 4 κ.σ. κρύο νερό
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1κ.γλ. ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. φέτα
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 50 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 αβγά
  • 250 γρ. σπαράγγια πράσινα ελαφρώς ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. ντοματίνια μικρά κομμένα στα 2
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  • Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να μοιάζει με τριμμένο ψωμί.
  • Προσθέτουμε το αβγό και το νερό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για τη γέμιση και τη συναρμολόγηση:

  • Σοτάρουμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τα σπαράγγια.
  • Κατεβάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια και τα κρεμμυδάκια.
  • Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα, το ανθότυρο, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τα αβγά και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα σπαράγγι, τα ντοματίνια, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με πλάστη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες.
  • Κόβουμε με τσέρκι 10 εκ. ή ποτήρι και τους πιέζουμε στις θέσεις για μάφιν ή σε μικρές θήκες για ταρτάκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15′.
  • Βάζουμε γέμιση σε κάθε ταρτάκι συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20′.