Υλικά για 15 ταρτάκια:
Για τη ζύμη:
- 300 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη παγωμένη
- 1 αβγό
- 4 κ.σ. κρύο νερό
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1κ.γλ. ζάχαρη
Για τη γέμιση:
- 150 γρ. φέτα
- 100 γρ. ανθότυρο
- 50 γρ. τυρί κρέμα
- 2 αβγά
- 250 γρ. σπαράγγια πράσινα ελαφρώς ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 200 γρ. ντοματίνια μικρά κομμένα στα 2
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
- Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να μοιάζει με τριμμένο ψωμί.
- Προσθέτουμε το αβγό και το νερό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για τη γέμιση και τη συναρμολόγηση:
- Σοτάρουμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τα σπαράγγια.
- Κατεβάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια και τα κρεμμυδάκια.
- Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα, το ανθότυρο, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τα αβγά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα σπαράγγι, τα ντοματίνια, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με πλάστη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες.
- Κόβουμε με τσέρκι 10 εκ. ή ποτήρι και τους πιέζουμε στις θέσεις για μάφιν ή σε μικρές θήκες για ταρτάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15′.
- Βάζουμε γέμιση σε κάθε ταρτάκι συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20′.