Υλικά για ταρτιέρα 26 εκ.:

Για τη βάση:

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 125 κρύο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 3-4 κ.σ.νερό

Για τη γέμιση:

  • 400 γρ. μανιτάρια (καλύτερα φρέσκα στρογγυλά)
  • 150 γρ. μπέικον

Για τη μπεσαμέλ:

  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 100 ml χλιαρό γάλα
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάση

  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο σε κύβους.
  • Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε και το νερό και δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη λίγο σφιχτή. Βάζουμε στο ψυγείο για 30′.
  • Λαδώνουμε την ταρτιέρα, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ανάμεσα σε κομμάτια λαδόκολλας και το απλώνουμε στην ταρτιέρα.

Γέμιση

  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα ψήνουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα στους 200 βαθμούς για 15′.
  • Σοτάρ0υμε και το μπέικον σε ένα τηγάνι για 5′.

Μπεσαμέλ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι πασπαλιστά και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά το αλεύρι
  • Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει το μείγμα.
  • Ρίχνουμε και τους κρόκους και το γιαούρτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.

Σύνθεση

  • Απλώνουμε τις φέτες μπέικον πάνω στην άδεια ζύμη.
  • Σκορπίζουμε τα μανιτάρια από πάνω και σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30′.

 

Σημείωση: Μπορούμε να βάλουμε πάνω από το μπέικον και λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο.