Υλικά για φόρμα 26 εκ. ή ταρτιέρα:
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι
- 125 γρ. μαργαρίνη
- 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη (καλύτερα άχνη)
- 1 πρέζα αλάτι
- 3-4 κ.σ. νερό κρύο
Για την κρέμα:
- 3 ποτήρια νερού ν(200 ml) γάλα
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κρόκους αβγών
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- 1-2 βανίλιες
- 1 κομπόστα ροδάκινο
- αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
Βάση:
- Δουλεύουμε καλά σε ένα μπολ το αλεύρι με τη μαργαρίνη και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη (να μην κολλάει στο χέρι ούτε στα τοιχώματα, αν χρειάζεται λίγο νερό ή λίγο αλεύρι, διορθώνουμε).
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (και παραπάνω να καθίσει, δεν πειράζει).
- Ανοίγουμε τη ζύμη με χοντρό πλάστη (μπορούμε να την ανοίξουμε ανάμεσα και σε δύο λαδόκολλες/χαρτί ψησίματος).
- Αλείφουμε τη φόρμα με μαργαρίνη και απλώνουμε τη ζύμη καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
- Την τρυπάμε με πιρούνι πολλές φορές και στα τοιχώματα (για να μην φουσκώσει και σκάσει στο ψήσιμο) και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25′.
- Τη βγάζουμε από το φούρνο, τη βάζουμε σε μια πιατέλα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη.
- Μόλις γίνει λίγο χλιαρό, παίρνουμε λίγο γάλα και το ανακατεύουμε με το κορν φλάουερ μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουερ. Το προσθέτουμε στο γάλα. Έχουμε κατεβάσει τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά (γύρω στο 6-7 για καινούριες κουζίνες). Προσθέτουμε και τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει η κρέμα΄.
- Μόλις πήξει βάζουμε και τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Όταν έχει πήξει αρκετά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντάς την ενδιάμεσα για να μην κάνει κρούστα.
- Στρώνουμε την κρέμα στη βάση και βάζουμε από πάνω τα κομμάτια ροδάκινο, αφού τα έχουμε στραγγίξει στο σουρωτήρι. Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα.
Σημείωση: Μπορούμε να βάλουμε και φρέσκα ροδάκινα ή φράουλες. Επίσης, μπορούμε και να αλείψουμε τη βάση της τάρτας με το σιρόπι από την κομπόστα (σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε κομπόστα).