Υλικά για φόρμα 26 εκ.:
Για τη ζύμη
- 180 γρ. αλεύρι ή 1 1/4 κούπας καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή ολικής ή μεικτό)
- 2 κ.σ. ζάχαρη (μπορεί να είναι και άχνη)
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 150 γρ. μαργαρίνη
- 3 κ.σ. νερό κρύο
Για την κρέμα σοκολάτας
- 1 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος (και light)
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 1-2 βανίλιες
- 2 αβγά
Για την κρέμα πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
- 1 κούπα και 2 κ.σ. ζάχαρη
- 5 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
- 1 1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο γι 2-3 ώρες.
- Ανοίγουμε τη ζύμη στη φόρμα και να ανεβαίνει στα τοιχώματα.
- Τρυπάμε με πιρούνι τη ζύμη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25΄.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Χτυπάμε με το σύρμα ελαφρά τα αβγά και τους προσθέτουμε λίγο από το μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αδειάζουμε τα αβγά στη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην κρύα τάρτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20΄, μέχρι η κρέμα να σφίξει γύρω ενώ το κέντρο της να κουνιέται ελαφρά όταν ταράζουμε τη φόρμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 10΄.
Για την κρέμα πορτοκαλιού
- Βάζουμε το ξύσμα με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε μπολ και αφήνουμε για 1-2 ώρες ανακατεύοντας πού και πού.
- Αδειάζουμε ένα ποτήρι νερό στο ξύσμα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ, αδειάζουμε σε μικρή κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει βράση.
- Σιγοβράζουμε προσθέτοντας και το χυμό πορτοκαλιού καθώς και την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χυλώσει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σκαλίζουμε με σπάτουλα την επιφάνεια της σοκολάτας, ώστε να έχουν πιο ενδιαφέρον σχήμα τας κομμάτια που κόβουμε.
- Αδειάζουμε την κρέμα πορτοκαλιού πάνω από τη σοκολάτα κουνώντας τη φόρμα και στρώνοντας με σπάτουλα.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες ή μια ολόκληρη νύχτα, για να πήξει η διπλή γέμιση.
- Σερβίρουμε προαιρετικά με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια ή με σαντιγί.