Υλικά για φόρμα 26 εκ.:

Για τη ζύμη

  • 180 γρ. αλεύρι ή 1 1/4 κούπας καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή ολικής ή μεικτό)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (μπορεί να είναι και άχνη)
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. νερό κρύο

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 1 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος (και light)
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1-2 βανίλιες
  • 2 αβγά

Για την κρέμα πορτοκαλιού

  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 κούπα και 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 5 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
  • 1 1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού
     

    Εκτέλεση

    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη.
    • Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο γι 2-3 ώρες.
    • Ανοίγουμε τη ζύμη στη φόρμα και να ανεβαίνει στα τοιχώματα.
    • Τρυπάμε με πιρούνι τη ζύμη.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25΄.
    • Αφήνουμε να κρυώσει.
    • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
    • Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
    • Χτυπάμε με το σύρμα ελαφρά τα αβγά και τους προσθέτουμε λίγο από το μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας συνεχώς.
    • Αδειάζουμε τα αβγά στη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    • Αδειάζουμε το μείγμα στην κρύα τάρτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20΄, μέχρι η κρέμα να σφίξει γύρω ενώ το κέντρο της να κουνιέται ελαφρά όταν ταράζουμε τη φόρμα.
    • Αφήνουμε να κρυώσει για 10΄.

    Για την κρέμα πορτοκαλιού

    • Βάζουμε το ξύσμα με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε μπολ και αφήνουμε για 1-2 ώρες ανακατεύοντας πού και πού.
    • Αδειάζουμε ένα ποτήρι νερό στο ξύσμα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ, αδειάζουμε σε μικρή κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει βράση.
    • Σιγοβράζουμε προσθέτοντας και το χυμό πορτοκαλιού καθώς και την υπόλοιπη ζάχαρη.
    • Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χυλώσει η κρέμα.
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
    • Σκαλίζουμε με σπάτουλα την επιφάνεια της σοκολάτας, ώστε να έχουν πιο ενδιαφέρον σχήμα τας κομμάτια που κόβουμε.
    • Αδειάζουμε την κρέμα πορτοκαλιού πάνω από τη σοκολάτα κουνώντας τη φόρμα και στρώνοντας με σπάτουλα.
    • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες ή μια ολόκληρη νύχτα, για να πήξει η διπλή γέμιση.
    • Σερβίρουμε προαιρετικά με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια ή με σαντιγί.