Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

Για βάση τάρτας

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αβγό
  • λίγο μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2-3 κ.σ. νερό

Για γέμιση

  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος (μισή κανονική, μισή light ή όλο light)
  • 3 αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 450 πουρές κάστανου (είτε έτοιμος είτε βρασμένα κάστανα λιωμένα στο μπλέντερ)
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος (μισή κανονική, μισή light)
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
  •  1 κ.γλ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη βάση και φτιάχνουμε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
  • Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 30΄στο ψυγείο.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο (ανάμεσα σε χαρτί ψησίματος) και το ανεβάζουμε μέχρι πάνω στα τοιχώματα. Βάζουμε για 15′ στην κατάψυξη.
  • Τρυπάμε με το πηρούνι την τάρτα και στα τοιχώματα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κουβερτούρα.
  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη μαργαρίνη και την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη.
  • Τοποθετούμε τη ζάχαρη και τα αβγά σε μεταλλικό μπολ και τα βάζουμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. (Όχι πολύ δυνατή φωτιά)
  • Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Αφού λιώσει η σοκολάτα, ρίχνουμε και τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πουρέ κάστανου, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ρούμε και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει λίγο η κρέμα κάστανου (ελαφρά υδαρής).
  • Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε πάνω στην προψημένη τάρτα που έχει κρυώσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40΄.