Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
Για βάση τάρτας
- 300 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. μαργαρίνη
- 5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 αβγό
- λίγο μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2-3 κ.σ. νερό
Για γέμιση
- 100 γρ. μαργαρίνη
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος (μισή κανονική, μισή light ή όλο light)
- 3 αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 450 πουρές κάστανου (είτε έτοιμος είτε βρασμένα κάστανα λιωμένα στο μπλέντερ)
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος (μισή κανονική, μισή light)
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
- 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη βάση και φτιάχνουμε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
- Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 30΄στο ψυγείο.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο (ανάμεσα σε χαρτί ψησίματος) και το ανεβάζουμε μέχρι πάνω στα τοιχώματα. Βάζουμε για 15′ στην κατάψυξη.
- Τρυπάμε με το πηρούνι την τάρτα και στα τοιχώματα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κουβερτούρα.
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη μαργαρίνη και την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη.
- Τοποθετούμε τη ζάχαρη και τα αβγά σε μεταλλικό μπολ και τα βάζουμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. (Όχι πολύ δυνατή φωτιά)
- Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Αφού λιώσει η σοκολάτα, ρίχνουμε και τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πουρέ κάστανου, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ρούμε και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει λίγο η κρέμα κάστανου (ελαφρά υδαρής).
- Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε πάνω στην προψημένη τάρτα που έχει κρυώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40΄.