Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
- 1 ποτήρι ταχίνι
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη άσπρη και 1/2 ποτήρι καστανή
- 1 ποτήρι ψιλοκομμένες φράουλες
- 4 ποτήρια κοσκινισμένο αλεύρι
- 1 ποτήρι αμύγδαλο αλεσμένο
- 1/2 ποτήρι σταφίδα μαύρη
- 4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ. σόδα
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 1/2 ποτήρι νερό ή χυμό φράουλας
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γαρίφαλο, το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το αμύγδαλο και τις σταφίδες.
- Διαλύουμε το ταχίνι στο νερό και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Στο τέλος προσθέτουμε και τις φράουλες και ανακατεύουμε απαλά.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-55′.