Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

  • 1 ποτήρι ταχίνι
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη άσπρη και 1/2 ποτήρι καστανή
  • 1 ποτήρι ψιλοκομμένες φράουλες
  • 4 ποτήρια κοσκινισμένο αλεύρι
  • 1 ποτήρι αμύγδαλο αλεσμένο
  • 1/2 ποτήρι σταφίδα μαύρη
  • 4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. σόδα
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 1/2 ποτήρι νερό ή χυμό φράουλας

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γαρίφαλο, το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε το αμύγδαλο και τις σταφίδες.
  • Διαλύουμε το ταχίνι στο νερό και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε και τις φράουλες και ανακατεύουμε απαλά.
  • Βουτυρώνουμε τη φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-55′.