Υλικά για 2 άτομα:
- 2 μεγάλα σκουμπριά ή 4 μικρά, φιλεταρισμένα (κόβουμε τα 4 μεγάλα φιλέτα στη μέση)
- 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
- 2 φέτες ψωμί σε τρίμματα
- 1 μαραθόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 50 γρ. ρόκα
- 2 κ.σ. ελιές σε φέτες
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση. Το ένα μέρος το κόβουμε σε φέτες και από το άλλο παίρνουμε τον χυμό του.
- Βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη μουστάρδα, το ξίδι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα βαζάκι και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
- Αλατίζουμε τα φιλέτα, τα λαδώνουμε και τα περνάμε από το τρίμμα ψωμιού.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και όταν κάψει, βάζουμε τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα με τη μαραθόριζα και ρίχνουμε το μισό ντρέσινγκ, και ανακατεύουμε ξανά.
- Μοιράζουμε τη σαλάτα και τις ελιές σε 2 πιάτα, βάζουμε από πάνω τα φιλέτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.