Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 μεγάλα σκουμπριά ή 4 μικρά, φιλεταρισμένα (κόβουμε τα 4 μεγάλα φιλέτα στη μέση)
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • 2 φέτες ψωμί σε τρίμματα
  • 1 μαραθόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. ρόκα
  • 2 κ.σ. ελιές σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση. Το ένα μέρος το κόβουμε σε φέτες και από το άλλο παίρνουμε τον χυμό του.
  • Βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη μουστάρδα, το ξίδι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα βαζάκι και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  • Αλατίζουμε τα φιλέτα, τα λαδώνουμε και τα περνάμε από το τρίμμα ψωμιού.
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και όταν κάψει, βάζουμε τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα με τη μαραθόριζα και ρίχνουμε το μισό ντρέσινγκ, και ανακατεύουμε ξανά.
  • Μοιράζουμε τη σαλάτα και τις ελιές σε 2 πιάτα, βάζουμε από πάνω τα φιλέτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.