Υλικά για πυρέξ 27χ16 εκ.:
- 2 πακέτα σαβαγιάρ (400 γρ., θα χρειστούμε το 1 1/2 πακέτο)
- 5 κρόκους φρέσκων και βιολογικών αβγών
- 5 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
- 3 σφηνάκια ρούμι ή κονιάκ
- καφέ εσπρέσο ή στιγμιαίο (γύρω στη 1 κούπα, καλύτερα ελαφρύ)
- κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί παστεριώνουμε όσο γίνεται τους κρόκους των αβγών (προσοχή, ψήνονται γρήγορα).
- Όσο βρίσκονται οι κρόκοι στο μπεν μαρί τους χτυπάμε με τη ζάχαρη με το μίξερ.
- Αποσύρουμε, προσθέτουμε το τυρί και τα 2 σφηνάκια ρούμι και χτυπάμε καλά.
- Ρίχνουμε από ψηλά σταγόνα σταγόνα την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
- Βάζουμε στο πυρέξ μία στρώση σαβαγιάρ τα οποία έχουμε βρέξει ως τη μέση στον καφέ (προσοχή, μην πανιάσουν).
- Απλώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω και συνεχίζουμε με σαβαγιάρ και κρέμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο και λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.