tiramisou

 

 

 

 

 

 

Υλικά για πυρέξ 27χ16 εκ.:

  • 2 πακέτα σαβαγιάρ (400 γρ., θα χρειστούμε το 1 1/2 πακέτο)
  • 5 κρόκους φρέσκων και βιολογικών αβγών
  • 5 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
  • 3 σφηνάκια ρούμι ή κονιάκ
  • καφέ εσπρέσο ή στιγμιαίο (γύρω στη 1 κούπα, καλύτερα ελαφρύ)
  • κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Σε μπεν μαρί παστεριώνουμε όσο γίνεται τους κρόκους των αβγών (προσοχή, ψήνονται γρήγορα).
  • Όσο βρίσκονται οι κρόκοι στο μπεν μαρί τους χτυπάμε με τη ζάχαρη με το μίξερ.
  • Αποσύρουμε, προσθέτουμε το τυρί και τα 2 σφηνάκια ρούμι και χτυπάμε καλά.
  • Ρίχνουμε από ψηλά σταγόνα σταγόνα την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
  • Βάζουμε στο πυρέξ μία στρώση σαβαγιάρ τα οποία έχουμε βρέξει ως τη μέση στον καφέ (προσοχή, μην πανιάσουν).
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω και συνεχίζουμε με σαβαγιάρ και κρέμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο και λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.