tortigies

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 4 τορτίγιες μεγάλες (δες συνταγή για χειροποίητες τορτίγιες):

  • 400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
  • 1/2 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2-3 κ.σ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας
  • 20 ντοματίνια
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.σ. μέλι ή πετιμέζι
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα light
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο για 3-4 ‘.
  • Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Σβήνουμε με λίγο βαλσαμικό ξίδι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα, την ανακατεύουμε στα λαχανικά της γέμισης (πλην του κοτόπουλου) και τα αφήνουμε 30-60′ στο ψυγείο.
  • Μοιράζουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια στις τορτίγιες και από πάνω βάζουμε τα λαχανικά, τυλίγουμε σφιχτά.