Υλικά για 4 τορτίγιες μεγάλες (δες συνταγή για χειροποίητες τορτίγιες):
- 400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
- 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
- 1/2 μαρούλι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2-3 κ.σ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας
- 20 ντοματίνια
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 1 κ.σ. μέλι ή πετιμέζι
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. μαγιονέζα light
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο για 3-4 ‘.
- Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Σβήνουμε με λίγο βαλσαμικό ξίδι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά.
- Ανακατεύουμε σε ένα μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα, την ανακατεύουμε στα λαχανικά της γέμισης (πλην του κοτόπουλου) και τα αφήνουμε 30-60′ στο ψυγείο.
- Μοιράζουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια στις τορτίγιες και από πάνω βάζουμε τα λαχανικά, τυλίγουμε σφιχτά.