Υλικά (για 4 άτομα – 8 τορτίγιες):

  • 8 τορτίγιες
  • 200 γρ. φρεσκά στρογγυλά μανιτάρια και 200 γρ. πλευρώτους
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κίτρινη και κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)
  • ρόκα
  • 1 φλιτζάνι κατίκι
  • 2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο (ανάλογα με το πόσο σκορδάτο το θέλετε)
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • λίγο δεντρολίβανο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ελαιόλαδο
  • βαλσάμικο ξίδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το δεντρολίβανο.
  • Αλατίζουμε και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα περιχύνουμε με 2 κουταλιές βαλσάμικο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
  • Βγάζουμε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  • Αλείφουμε τις τορτίγιες με το κατίκι.
  • Μοιράζουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τη ρόκα.
  • Τυλίγουμε και σερβίρουμε.