Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
- 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 300 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης)
- 5-6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζάνι κονιάκ
Για το παντεσπάνι
- 6 αβγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. κακάο
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
- 200 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν και το κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα αβγών.
- Αναμειγνύουμε με σπάτουλα και μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25΄.
- Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και αφού κρυώσει το κόβουμε σε 2 κομμάτια. Ραντίζουμε τις φέτες με κονιάκ.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί.
- Αλείφουμε το ένα παντεσπάνι με την πραλίνα, βάζουμε από πάνω τη σαντιγί και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε από πάνω το 2ο παντεσπάνι.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και τη λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με την τρούφα.
- Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο.
Σημείωση: Μπορούμε να ανακατέψουμε τη σαντιγί με φρέσκες φράουλες ή με γλυκό βύσσινο.