Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 300 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης)
  • 5-6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι κονιάκ

Για το παντεσπάνι

  •  6 αβγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο

  •  200 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνουν αφράτα.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν και το κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα αβγών.
  • Αναμειγνύουμε με σπάτουλα και μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25΄.
  • Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και αφού κρυώσει το κόβουμε σε 2 κομμάτια. Ραντίζουμε τις φέτες με κονιάκ.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί.
  • Αλείφουμε το ένα παντεσπάνι με την πραλίνα, βάζουμε από πάνω τη σαντιγί και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Τοποθετούμε από πάνω το 2ο παντεσπάνι.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και τη λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με την τρούφα.
  • Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο.

Σημείωση: Μπορούμε να ανακατέψουμε τη σαντιγί με φρέσκες φράουλες ή με γλυκό βύσσινο.