Υλικά για φόρμα 26 εκ.:
- 250 γρ. κουβερτούρα (δηλ. 2 συσκευασίες)
- 80 γρ. κακάο
- 1 λίτρο γάλα
- 2 βανίλιες
- 100 γρ. ζάχαρη (μπορείτε να αναμίξετε μαύρη με άσπρη)
- 200 γρ. κάστανα
- 1 1/2 πακέτο πτι-μπερ
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 25 ml κονιάκ
Για την κρέμα:
- 250 γρ. κρέμα φυτική (morfat, ermol)
- 1 κουταλιά σούπας κακάο (ή 1 κουταλάκι γλυκού, αν δεν τη θέλουμε πολύ σκούρα)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα κάστανα και τα ξεφλουδίζουμε (καλύτερα να βγάλετε τη χοντρή φλούδα πριν τα βάλετε στην κατσαρόλα, γιατί αλλιώς θα χρειαστούν 3 ώρες βράσιμο).
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, 100γρ. κουβερτούρα (τα τέσσερα κομμάτια της μιας συσκευασίας), το κακάο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κορν φλάουρ, διαλυμένο σε νερό, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία η κρέμα (θέλει συνεχές ανακάτεμα για περίπου 7 λεπτά με ξύλινη, καλύτερα, κουτάλα, αν υπάρχει).
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κονιάκ, τα μπισκότα και τα κάστανα (σπασμένα σε χοντρά κομμάτια, γιατί μέσα στη ζεστή κρέμα θα διαλυθούν).
- Αφήνουμε το μείγμα σε μια φόρμα (των 26 εκ.) και αφήνουμε να κρυώσει.
- Καλύπτουμε με την κρέμα που φτιάχνουμε χτυπώντας το μόρφατ με το κακάο.
- Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη κουβερτούρα (1 συσκευασία και το κομμάτι που περίσεψε από την πρώτη συσκευασία) τριμμένη στο μπλέντερ.
Σημείωση: Αντί για κάστανα μπορούμε να βάλουμε μπανάνες, φράουλες ανάλογα την εποχή.