Υλικά για ορθογώνια φόρμα 30-35 εκ.:
- μπισκότα βουτύρου (δες της συνταγή για soft cookies με καραμέλα)
- 1 συσκευασία γάλα καρύδας
- 1 συσκευασία κρέμα βανίλια άνθος αραβοσίτου ή κρέμα πατισερί (ή φτιάχνετε μόνοι σας μίας από αυτές τις δύο κρέμεςί)
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε τα μπισκότα βουτύρου σύμφωνα με τη συνταγή (αντί για καραμέλα βάζουμε κομματάκια σοκολάτας).
- Απλώνουμε τη ζύμη σε ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε για 15′ στους 180 βαθμούς, βγάζουμε από το φούρνο, χαράσσουμε μπισκότα στις διαστάσεις της φόρμας και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφήνουμε να κρυώσει.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Βουτάμε λίγο τα μπισκότα στο γάλα καρύδας και στρώνουμε στη φόρμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα βανίλια και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα καρύδας.
- Τελειώνουμε με τη σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο.
Σημείωση: Μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή για τα μπισκότα και να απλώσουμε τη ζύμη σε στρογγυλή φόρμα. Έπειτα να απλώσουμε από πάνω την κρέμα βανίλια, να αφήσουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί και μετά να προσθέσουμε τη σοκολάτα. Επίσης, μπορούμε να παρασκευάσουμε την κρέμα με γάλα καρύδας εξ ολοκλήρου ή μέρος από αυτό ή να λιώσουμε τη σοκολάτα με γάλα καρύδας.