Υλικά για φόρμα 22 εκ.:

Για τη βάση:

  • 130 γραμμ. αλεύρι 
  • 30 γραμμ. κακάο
  • 20 γραμμ. κορν φλάουρ
  • 6 αυγά
  • 170 γρ. ζάχαρη

Για το σιρόπι:

 

  • 150 γραμμ. νερό
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 60 γραμμ. kirsch

Για τα κεράσια:

 

  • 500 γραμμ. κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια)
  • 120 γραμμ. ζάχαρη
  • 20 γραμμ. βούτυρο (1 κ.σ.)
  • 20 γραμμ. πηκτίνη
  •  λίγο kirsch (γερμανικό λικέρ κεράσι)

Για την κρέμα:

 

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σούπας kirsch

Για το γαρνίρισμα:

 

200 γραμμ. σοκολάτα τριμμένη (γάλακτος)

 

Εκτέλεση

Βάση:

 

  • Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ.
  •  Σε ένα μεταλλικό μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  • Τοποθετούμε το μπολ σε μπεν μαρί (δηλαδή, πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει) για 3 λεπτά.
  • Όταν αρχίσει να δένει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο.
  • Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
  •  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 22 εκατοστών που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά. 
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25′.
  • Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά καλά και εν συνεχεία το κόβουμε οριζοντίως σε 3 ίσα μέρη.


Σιρόπι:

  • Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 4′ από τον κοχλασμό.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το kirsch.
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.


Κεράσια:

  • Σ ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και αφού λιώσει προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια ζάχαρη και τα κεράσια μέχρι να καραμελώσουν λιγάκι.
  • Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την πηκτίνη και τα τα βάζουμε μαζί με τα κεράσια που βράζουν.
  • Το βράσιμο θα συνεχιστεί για άλλα 3 λεπτά και αργότερα προσθέτουμε το kirsch και τέλος κατεβάζουμε από τη φωτιά.


Κρέμα:

  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το kirsch ώστε να γίνει σαντιγί.


Συναρμολόγηση:

  • Βρέχουμε με το σιρόπι το ένα κομμάτι από τη βάση, απλώνουμε πάνω τα κεράσια, μετά καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι βάσης, βρέχουμε με το σιρόπι ξανά και τοποθετούμε τα 3/5 της κρέμας από πάνω.
  • Για το τελευταίο κομμάτι της βάσης βρέχουμε με το σιρόπι ξανά και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Γαρνίρουμε με την τριμμένη σοκολάτα.

Σημείωση: Λικέρ kirsch δεν βρήκα πουθενά. Έβαλα λικέρ βύσσινο. Ίσως και βυσσινάδα διαλυμένη με λίγο κονιάκ. Πηκτίνη δεν έβαλα γιατί είναι ακριβή. Τα καραμέλωσα χωρίς αυτήν. Την επόμενη φορά θα χρησιμοποιήσω φυτική σαντιγί λόγω λιπαρών και κόστους.