Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

Για τη βάση:

  • 200 γρ. κρέμα φουντουκιού τύπου μερέντα
  • 1/2 πακέτο πτι μπερ τριμμένο στο μούλτι
  • 4 κ.σ. κορν φλέικς τριμμένα με το χέρι
  • 50 γρ. λιωμένη μαργαρίνη

Για τη μους φράουλας:

  • 430 γρ. φράουλες
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
  • 1 βανιλίνη

Για τη μους σοκολάτας:

  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 80 ml γάλα πλήρες
  • 30 γρ. κρόκοι αβγών
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 370 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί

Εκτέλεση

Για τη βάση:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα στρώνουμε στη φόρμα βάζοντάς την στο ψυγείο όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά για να σφίξει. (Μπορούμε να την ψήσουμε για 5′ στους 160 βαθμούς.)

Για τη μους φράουλας:

  • Πλένουμε τις φράουλες και τις περνάμε από το μπλέντερ.
  • Περνάμε από λεπτό σουρωτήρι τον πολτό, ώστε να να αφαιρεθούν τα σπόρια.
  • Βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν.
  • Βάζουμε το μισό πολτό φράουλας σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να ζεσταθεί ελαφρώς και ανακατεύουμε με αβγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού τα στραγγίσουμε με τα χέρια μας, τον υπόλοιπο πουρέ φράουλας, το τυρί κρέμα και τη βανιλίνη.
  • Ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Αδειάζουμε τη μους στη φόρμα πάνω από τη βάση και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα να κρυώσει.

Για τη μους σοκολάτας:

  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τους κρόκους και ανακατεύουμε με αβγοδάρτη να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό μείγμα στο μπολ και κατόπιν το μεταφέρουμε όλο πίσω στο κατσαρολάκι.
  • Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να φτάσει στους 82 βαθμούς (ή να ζεσταθεί αρκετά) ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη.
  • Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Περνάμε προαιρετικά το μείγμα της κατσαρόλας από λεπτό σουρωτήρι, το αδειάζουμε στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αφήνουμε να κατεβεί λίγο η θερμοκρασία του μείγματος και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει σε ελαφριά σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.
  • Βγάζουμε την φόρμα από την κατάψυξη και προσθέτουμε και τη μους σοκολάτας.
  • Ξαναβάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη.
  • Όταν θέλουμε να σερβίρουμε κατεβάζουμε στην ψύξη 30′ πριν το σερβίρισμα.

Σημείωση: Η βάση της τούρτας μπορεί να είναι και 1/2 δόση παντεσπάνι (δες τούρτα με πραλίνα) ή βάση τάρτας (δες τάρτα με ροδάκινα).