Υλικά για ψηλή στρογγυλή φόρμα 18 εκ.:

Για τα σαβαγιάρ:

  • 4 τεμ. ασπράδια αυγών
  • 4 τεμ. κρόκοι αυγών
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κορν φλάουρ

Για το σιρόπι:

  • 250 γρ. νερό
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. ρούμι (προαιρετικά)

Για τη μους:

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
  • σοκολατένια πουράκια για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Σαβαγιάρ

  • Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για αρκετή ώρα, έως ότου δέσει η μαρέγκα.
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το κορν φλάουρ κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε απαλά προσθέτοντας στο τέλος και τους κρόκους χτυπημένους.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο, στρογγυλό κορνέ και σχηματίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα μπαστουνάκια πάχους 1,5 εκ. και μήκους 15 εκ.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 15 λεπτά.

Σιρόπι

  • Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
  • Αποσύρουμε το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το ρούμι.

Κρέμα σοκολάτα

  • Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει, τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα.

Συναρμολόγηση

  • Βουτάμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να μην μουλιάσουν πολύ και διαλύονται.
  • Τα στρώνουμε στον πάτο της φόρμας και από πάνω αδειάζουμε ένα μέρος από την κρέμα σοκολάτας, τόσο που να φτάσει σε πάχος τα 2 εκ.
  • Συνεχίζουμε βάζοντας εναλλάξ σαβαγιάρ και κρέμα, έως ότου μας τελειώσει η κρέμα.
  • Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για αρκετές ώρες να κρυώσει.
  • Κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα διακοσμούμε περιμετρικά την τούρτα.

Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα σαβαγιάρ ή άλλα μπισκότα. Επίσης, μπορούμε να διαλύσουμε έτοιμο σιρόπι φράουλας σε νερό και να φτιάξουμε το σιρόπι στο οποίο θα βουτήξουμε τα μπισκότα.