Υλικά για στρογγυλή φόρμα 18 εκ.:
Βάση:
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 150 γρ. μπισκότα digestive
Κρέμα:
- 150 γρ. κουβερτούρα και κουβερτούρα γάλακτος
- 30 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 20 γρ. κακάο
- 30 γρ. κονιάκ
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 2 αυγά
- 50 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάση
- Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα σε σκόνη.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο.
- Στρώνουμε στη φόρμα το μείγμα των μπισκότων, πιέζοντας με την παλάμη μας να γίνει μια συμπαγής βάση.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Κρέμα
- Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Μαλακώνουμε ελαφρώς το μασκαρπόνε ανακατεύοντάς το μέσα σε ένα μπολ και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
- Σε μπεν μαρί χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν.
- Τα ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας και αδειάζουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου.
- Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 4 ώρες.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο ή με τρίμματα λευκής σοκολάτας.