Υλικά για στρογγυλή φόρμα 18 εκ.:

Βάση:

  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 150 γρ. μπισκότα digestive

Κρέμα:

  • 150 γρ. κουβερτούρα και κουβερτούρα γάλακτος
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 20 γρ. κακάο
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάση

  • Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα σε σκόνη.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο.
  • Στρώνουμε στη φόρμα το μείγμα των μπισκότων, πιέζοντας με την παλάμη μας να γίνει μια συμπαγής βάση.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Κρέμα

  • Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
  • Μαλακώνουμε ελαφρώς το μασκαρπόνε ανακατεύοντάς το μέσα σε ένα μπολ και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
  • Σε μπεν μαρί χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν.
  • Τα ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας και αδειάζουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου.
  • Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 4 ώρες.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο ή με τρίμματα λευκής σοκολάτας.