Υλικά για στρογγυλή φόρμα 18 εκ.:

Για το παντεσπάνι:

  • 150γρ.βούτυρο αγελάδος +λίγο ακόμα για τις φόρμες
  • 150γρ.ζάχαρη
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 100γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20γρ.κορν φλάουρ
  • 50γρ.φουντούκια τριμμένα στο μούλτι ,σε σκόνη

Για τη γέμιση:

  • 300γρ.βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240γρ.ζάχαρη άχνη
  • 100γρ.φουντούκια τριμμένα στο μούλτι σε σκόνη + 100 γρ. επιπλέον χοντροτριμμένα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Παντεσπάνι φουντουκιού:

  • Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ με το φτερό,το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου αφρατέψει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170 βαθμούς στον αέρα.
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη σκόνη φουντουκιού,ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
  • Ψήνουμε 30-40 λεπτά μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα που μπήγουμε στο παντεσπάνι καθαρή.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσει καλά προτού ξεφορμάρουμε.
  • Αφήνουμε ολόκληρο βράδυ πριν κόψουμε το παντεσπάνι σε 3 φέτες.

Γέμιση:

  • Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το χτυπάμε μαζί με την άχνη στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ με το σύρμα για 10-15λεπτά.
  • Κατά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια κουτάλα (ή μαρίζ) ώστε να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  • Όταν το μείγμα αφρατέψει,  ρίχνουμε το τριμμένο φουντούκι και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.
  • Βάζουμε τον πρώτο δίσκο σε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα.
  • Απλώνουμε από πάνω το 1/3 κρέμας και σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο τελειώνοντας με κρέμα, με την οποία καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού και τα τοιχώματα.
  • Γαρνίρουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια.
  • Διατηρούμε την τούρτα εκτός ψυγείου.