Υλικά για στρογγυλή φόρμα 18 εκ.:
Για το παντεσπάνι:
- 150γρ.βούτυρο αγελάδος +λίγο ακόμα για τις φόρμες
- 150γρ.ζάχαρη
- 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 100γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20γρ.κορν φλάουρ
- 50γρ.φουντούκια τριμμένα στο μούλτι ,σε σκόνη
Για τη γέμιση:
- 300γρ.βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
- 240γρ.ζάχαρη άχνη
- 100γρ.φουντούκια τριμμένα στο μούλτι σε σκόνη + 100 γρ. επιπλέον χοντροτριμμένα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Παντεσπάνι φουντουκιού:
- Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ με το φτερό,το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου αφρατέψει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170 βαθμούς στον αέρα.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη σκόνη φουντουκιού,ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
- Ψήνουμε 30-40 λεπτά μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα που μπήγουμε στο παντεσπάνι καθαρή.
- Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσει καλά προτού ξεφορμάρουμε.
- Αφήνουμε ολόκληρο βράδυ πριν κόψουμε το παντεσπάνι σε 3 φέτες.
Γέμιση:
- Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το χτυπάμε μαζί με την άχνη στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ με το σύρμα για 10-15λεπτά.
- Κατά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια κουτάλα (ή μαρίζ) ώστε να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Όταν το μείγμα αφρατέψει, ρίχνουμε το τριμμένο φουντούκι και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.
- Βάζουμε τον πρώτο δίσκο σε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα.
- Απλώνουμε από πάνω το 1/3 κρέμας και σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο.
- Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο τελειώνοντας με κρέμα, με την οποία καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού και τα τοιχώματα.
- Γαρνίρουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια.
- Διατηρούμε την τούρτα εκτός ψυγείου.