Υλικά για 6 μερίδες:

  • 5 μήλα κομμένα σε κύβους
  • 80 γρ. μέλι
  • 60 ml νερό
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ.τζίντζερ τριμμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. μπισκότα (digestive ή άλλα) σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομματάκια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε σαντιγί με 10 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρολάκι μαγειρεύουμε τα μήλα με το μέλι, το νερό, τα μπαχαρικά σε μέτρια φωτιά για 10′ μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το πολτοποιούμε.
  • Βάζουμε το μπισκότα σε ποτήρι χαμηλό και προσθέτουμε πολτό μήλου και σαντιγί.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και βάζουμε στο ψυγείο.