Υλικά για 6 μερίδες:
- 5 μήλα κομμένα σε κύβους
- 80 γρ. μέλι
- 60 ml νερό
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ.τζίντζερ τριμμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. μπισκότα (digestive ή άλλα) σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομματάκια
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε σαντιγί με 10 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρολάκι μαγειρεύουμε τα μήλα με το μέλι, το νερό, τα μπαχαρικά σε μέτρια φωτιά για 10′ μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το πολτοποιούμε.
- Βάζουμε το μπισκότα σε ποτήρι χαμηλό και προσθέτουμε πολτό μήλου και σαντιγί.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και βάζουμε στο ψυγείο.