Υλικά για 6 μερίδες:

  • 1 κέικ σοκολάτας 400 γρ. (έτοιμο ή σπιτικό)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη κρέμα
  • 500 γρ. έτοιμος πουρές κάστανου
  • 200 γρ. μασκαρπόνε
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 ml κονιάκ
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κέικ σε κομμάτια.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τον πουρέ κάστανου, το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. κρέμα γάλακτος.
  • Σε ένα μέτριο διάφανο μπολ ή ποτήρι βάζουμε κέικ, μετά κρέμα, κέικ, κρέμα.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια και καλύπτουμε με την παχύρρευστη κρέμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Σημείωση: Για πιο γρήγορα, στη θέση του κέικ θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε χοντροσπασμένα μπισκότα ή και βουτηγμένα σε λίγο γάλα ή λικέρ.