Υλικά για 6 μερίδες:
- 1 κέικ σοκολάτας 400 γρ. (έτοιμο ή σπιτικό)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη κρέμα
- 500 γρ. έτοιμος πουρές κάστανου
- 200 γρ. μασκαρπόνε
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 ml κονιάκ
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κέικ σε κομμάτια.
- Χτυπάμε στο μίξερ τον πουρέ κάστανου, το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. κρέμα γάλακτος.
- Σε ένα μέτριο διάφανο μπολ ή ποτήρι βάζουμε κέικ, μετά κρέμα, κέικ, κρέμα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια και καλύπτουμε με την παχύρρευστη κρέμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Σημείωση: Για πιο γρήγορα, στη θέση του κέικ θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε χοντροσπασμένα μπισκότα ή και βουτηγμένα σε λίγο γάλα ή λικέρ.