Υλικά για 4 άτομα:
- 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών ζεστός
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 500 γρ. τραχανάς γλυκός
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 300 γρ. καβουρμάς σε μικρά κομμάτια
- ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε βαθιά κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τον τραχανά, το θυμάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε για 15′ ή μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τον καβουρμά σε ελαιόλαδο.
- Όταν χυλώσει ο τραχανάς, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το λεμόνι με το ξύσμα και την γραβιέρα και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε σε πιάτα και βάζουμε από πάνω καβουρμά.