Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών ζεστός
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. τραχανάς γλυκός
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 300 γρ. καβουρμάς σε μικρά κομμάτια
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Σε βαθιά κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τον τραχανά, το θυμάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  • Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε για 15′ ή μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τον καβουρμά σε ελαιόλαδο.
  • Όταν χυλώσει ο τραχανάς, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το λεμόνι  με το ξύσμα και την γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε σε πιάτα και βάζουμε από πάνω καβουρμά.