Υλικά για 4-6 άτομα:

  • 1 1/2 φλιτζάνι τραχανάς γλυκός
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 200 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 1-2 λουκάνικα (ανάλογα το μέγεθος) κομμένο σε ροδέλες
  •  1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε κύβους
  • 8 φέτες ψωμί
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το νερό σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Προσθέτουμε τον τραχανά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 10′.
  • Πριν χυλώσει, ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε για 1-2′.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τις ροδέλες του λουκάνικου σε τηγάνι να ψηθούν και από τις 2 πλευρές σε μέτρια φωτιά.
  • Αφαιρούμε το λουκάνικο από το τηγάνι και μέσα στο λάδι τους σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Βουτυρώνουμε τις φέτες ψωμί και από τις 2 πλευρές και τις ψήνουμε στο γκριλ.
  • Σερβίρουμε τοποθετώντας μία φέτα ψωμί σε βαθύ πιάτο και πάνω τον τραχανά με τα λουκάνικα και το σοταρισμένο κρεμμύδι.