Υλικά για 4-6 άτομα:
- 1 1/2 φλιτζάνι τραχανάς γλυκός
- 3 φλιτζάνια νερό
- 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 200 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
- 1-2 λουκάνικα (ανάλογα το μέγεθος) κομμένο σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε κύβους
- 8 φέτες ψωμί
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το νερό σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε τον τραχανά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 10′.
- Πριν χυλώσει, ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε για 1-2′.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τις ροδέλες του λουκάνικου σε τηγάνι να ψηθούν και από τις 2 πλευρές σε μέτρια φωτιά.
- Αφαιρούμε το λουκάνικο από το τηγάνι και μέσα στο λάδι τους σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Βουτυρώνουμε τις φέτες ψωμί και από τις 2 πλευρές και τις ψήνουμε στο γκριλ.
- Σερβίρουμε τοποθετώντας μία φέτα ψωμί σε βαθύ πιάτο και πάνω τον τραχανά με τα λουκάνικα και το σοταρισμένο κρεμμύδι.