Υλικά για 2 μέτρια βάζα:
- 800 γρ. κορόμηλα
- 400 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
- 1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
- 1 κγλ. μπαχάρι σε σκόνη
- 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
- 1 φλυτζάνι νερό
- 150 ml μηλόξιδο
- 270 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα κορόμηλα, τα κόβουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Δε χρειάζεται να αφαιρέσουμε τη φλούδα.
- Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, μαζί με τα κρεμμύδια, το νερό, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 25΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Προσθέτουμε το μηλόξιδο και την ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και βράουμε για άλλα 20′ περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
- Μεταφέρουμε το τσάτνει σε αποστειρωμένα βάζα.