Υλικά για 2 μέτρια βάζα:

  • 800 γρ. κορόμηλα
  • 400 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 κγλ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 150 ml μηλόξιδο
  • 270 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα κορόμηλα, τα κόβουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Δε χρειάζεται να αφαιρέσουμε τη φλούδα.
  • Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, μαζί με τα κρεμμύδια, το νερό, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 25΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Προσθέτουμε το μηλόξιδο και την ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και βράουμε για άλλα 20′ περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
  • Μεταφέρουμε το τσάτνει σε αποστειρωμένα βάζα.