Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

Για τη βάση:

  •  250 γρ. μπισκότα τριμμένα στο μούλτι (πτιμπερ, cookies, digestive, πτιμπερ με σοκολάτα)
  • 125 γρ. μαργαρίνη

Για τη γέμιση:

  • 400 γρ. τυρί κρέμα τύπου philadelphia
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 6 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι διαλυμένες σε λίγο νερό (να μην είναι πολύ σφιχτή για να μπορεί να απλωθεί)
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση

Για τη βάση:

  • Ζυμώνουμε τα τριμμένα μπισκότα με τη μαργαρίνη και τα απλώνουμε στη φόρμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20′.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση:

  • Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί, το γιαούρτι και τη ζάχαρη.
  • Απλώνουμε τη μισή ποσότητα πάνω στη βάση.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 30′ (ώστε να σφίξει).
  • Απλώνουμε τη μαρμελάδα και ξαναβάζουμε για 15-20′ στο ψυγείο.
  • Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ποσότητα τυριού.
  • Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 30′.
  • Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βγάζουμε το τσιζκέικ από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω τη σοκολάτα και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.