Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα τριμμένα στο μούλτι (πτιμπερ, cookies, digestive, πτιμπερ με σοκολάτα)
- 125 γρ. μαργαρίνη
Για τη γέμιση:
- 400 γρ. τυρί κρέμα τύπου philadelphia
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 6 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι διαλυμένες σε λίγο νερό (να μην είναι πολύ σφιχτή για να μπορεί να απλωθεί)
- 125 γρ. κουβερτούρα
- 100 ml κρέμα γάλακτος light
Εκτέλεση
Για τη βάση:
- Ζυμώνουμε τα τριμμένα μπισκότα με τη μαργαρίνη και τα απλώνουμε στη φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20′.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί, το γιαούρτι και τη ζάχαρη.
- Απλώνουμε τη μισή ποσότητα πάνω στη βάση.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 30′ (ώστε να σφίξει).
- Απλώνουμε τη μαρμελάδα και ξαναβάζουμε για 15-20′ στο ψυγείο.
- Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ποσότητα τυριού.
- Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 30′.
- Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Βγάζουμε το τσιζκέικ από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω τη σοκολάτα και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.