Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
- 1 πακέτο μπισκότα Digestive και 1 μικρή συσκευασία μπισκότα γεμιστά (ή ό,τι άλλο μπισκότο θέλετε)
- 150γρ. μαργαρίνη
- 400 γρ τυρί κρέμα
- 200 ml κρέμα γάλακτος (την κανονική, όχι τη light)
- 1 πακέτο ζελέ λεμόνι ή ανανά
- 1 συσκευασία λευκή κουβερτούρα
- 100 ml κρέμα γάλακτος (και light, ή γάλα εβαπορέ)
- κρέμα λεμονιού (δες συνταγή κέικ λεμόνι)
- τρούφα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο σ΄ένα κατσαρολάκι.
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο ώσπου να δημιουργηθεί μία συμπαγής ζύμη.
- Στρώνουμε αυτή τη ζύμη σαν βάση στη φόρμα πιέζοντας με ένα κουτάλι ομοιόμορφα και το ψήνουμε για 6-7′. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος (100 ml) σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. Τη στρώνουμε πάνω από τη βάση και βάζουμε στο ψυγείο.
- Φτιάχνουμε το ζελέ βάζοντας τη μισή ποσότητα νερού από αυτή που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει (ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα).
- Χτυπάμε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος (200 ml) στο μίξερ μέχρι να γίνουν αφράτη σαντιγί.
- Ανακατεύουμε το ζελέ με τη σαντιγί και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί (περίπου 2 ώρες)
- Μόλις πήξει καλά η κρέμα, απλώνουμε την κρέμα λεμονιού και πασπαλίζουμε με τρούφα.