Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

  • 1 πακέτο μπισκότα Digestive και 1 μικρή συσκευασία μπισκότα γεμιστά (ή ό,τι άλλο μπισκότο θέλετε)
  • 150γρ. μαργαρίνη
  • 400 γρ τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (την κανονική, όχι τη light)
  • 1 πακέτο ζελέ λεμόνι ή ανανά
  • 1 συσκευασία λευκή κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος (και light, ή γάλα εβαπορέ)
  • κρέμα λεμονιού (δες συνταγή κέικ λεμόνι)
  • τρούφα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο σ΄ένα κατσαρολάκι.
  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο ώσπου να δημιουργηθεί μία συμπαγής ζύμη.
  • Στρώνουμε αυτή τη ζύμη σαν βάση στη φόρμα πιέζοντας με ένα κουτάλι ομοιόμορφα και το ψήνουμε για 6-7′. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος (100 ml) σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. Τη στρώνουμε πάνω από τη βάση και βάζουμε στο ψυγείο.
  • Φτιάχνουμε το ζελέ βάζοντας τη μισή ποσότητα νερού από αυτή που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει (ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα).
  • Χτυπάμε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος (200 ml) στο μίξερ μέχρι να γίνουν αφράτη σαντιγί.
  • Ανακατεύουμε το ζελέ με τη σαντιγί και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί (περίπου 2 ώρες)
  • Μόλις πήξει καλά η κρέμα, απλώνουμε την κρέμα λεμονιού και πασπαλίζουμε με τρούφα.