Υλικά για στρογγυλύ φόρμα 26 εκ.:
- 250 γρ. πτι-μπερ ή digestive
- 125 γρ. μαργαρίνη
- 600 γρ. τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια)
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε στο multi τα μπισκότα.
- Αναμιγνύουμε τα τριμμένα μπισκότα με τη μαργαρίνη.
- Απλώνουμε την ζύμη αυτή σε ένα ταψάκι ή φόρμα στρογγυλή και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Στο μεταξύ χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.
- Τοποθετούμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Μόλις κρυώσει και σφίξει η κρέμα, απλώνουμε επάνω μαρμελάδα ή κάποιο γλυκό του κουταλιού π.χ. βύσσινο και κρυώνουμε πάλι.