Υλικά για στρογγυλύ φόρμα 26 εκ.:

  • 250 γρ. πτι-μπερ ή digestive
  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • 600 γρ. τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια)
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε στο multi τα μπισκότα.
  • Αναμιγνύουμε τα τριμμένα μπισκότα με τη μαργαρίνη.
  • Απλώνουμε την ζύμη αυτή σε ένα ταψάκι ή φόρμα στρογγυλή και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στο μεταξύ χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.
  • Τοποθετούμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Μόλις κρυώσει και σφίξει η κρέμα, απλώνουμε επάνω μαρμελάδα ή κάποιο γλυκό του κουταλιού π.χ. βύσσινο και κρυώνουμε πάλι.