Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 τσιπούρες φιλέτο (ιχθυοτροφείου, περίπου 800 γρ. με το κόκκαλο)
  • 400 γρ. φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός

Για το λαδολέμονο:

  • ελαιόλαδο
  • χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα λαχανικά σε βραστό νερό σε δυνατή φωτιά για 5΄ (όχι παραπάνω, γιατί θα μαλακώσουν πολύ).
  • Τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 2-3΄, τα σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και τα αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 2-3΄(το πολύ) από την κάθε μεριά.
  • Βάζουμε στο κέντρο του πιάτου τα λαχανικά και από πάνω τα φιλέτα τσιπούρας, στημένα σε σχήμα πύργου.
  • Περιχύνουμε με το λαδολέμονο και γαρνίρουμε με το μαϊντανό.

Σημείωση: Για τα φιλέτα τσιπούρας ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να τα κάνει. Αλλιώς, κόβετε με μαχαίρι το κεφάλι, τα πλαϊνά και την ουρά και έπειτα, βυθίζετε τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού στη σάρκα του ψαριού ώσπου ν’ αγγίξει τη ραχοκοκκαλιά και σύρετε τη λεπίδα του μαχαιριού παράλληλα με τη σάρκα του ψαριού. Αφού κόψετε το φιλέτο, το τραβάτε προσεκτικά.

Αν δεν έχετε καλό αντικολλητικό τηγάνι, το πιο πιθανό είναι να κολλήσουν τα ψάρια. Το πλέον βολικό είναι να τα λαδώσετε, να τα βάλετε σε αλουμινόχαρτο και να τα ψήσετε στο γκριλ για 3-4΄ από κάθε μεριά.