Υλικά για 2 άτομα:
- 2 κολοκυθάκια
- 1 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 1-2 κ.σ. κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
- 1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για το ντιπ γιαουρτιού:
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 αγγουράκι τριμμένο στον τρίφτη
- 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 κ.γλ. ξίδι μπαλσάμικο
- ξερός δυόσμος
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κολοκυθάκια.
- Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες σε μηχανή κοπής ή με το μαντολίνο (καθαριστής καρότου).
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά.
- Βουτάμε ένα ένα τα κολοκυθάκια στο παραπάνω μείγμα και τα απλώνουμε ένα ένα σε ρηχό ταψί που έχουμε καλύψει με λαδοκόλλα (ή έχουμε αλείψει με λάδι).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-15΄μέχρι να ροδίσουν.
Ντιπ γιαουρτιού:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να βγουν τα κολοκυθάκια από το φούρνο.