Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1-2 κ.σ. κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
  • 1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το ντιπ γιαουρτιού:

  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 αγγουράκι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • ξερός δυόσμος
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κολοκυθάκια.
  • Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες σε μηχανή κοπής ή με το μαντολίνο (καθαριστής καρότου).
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
  • Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βουτάμε ένα ένα τα κολοκυθάκια στο παραπάνω μείγμα και τα απλώνουμε ένα ένα σε ρηχό ταψί που έχουμε καλύψει με λαδοκόλλα (ή έχουμε αλείψει με λάδι).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-15΄μέχρι να ροδίσουν.

Ντιπ γιαουρτιού:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να βγουν τα κολοκυθάκια από το φούρνο.