tyrokritsinia

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 12 κριτσίνια:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κρόκος αυγού
  • λίγο γάλα
  • 1/2 χούφτα ψιλοτριμμένη κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο ή ρεγκάτο ή καλύτερα παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το κρόκο με το γάλα σε ένα μπολ.
  • Απλώνουμε το φύλλο, το αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε το μισό φύλλο με το τυρί.
  • Διπλώνουμε με το μισό φύλλο που δεν έχει τυρί.
  • Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας γύρω γύρω και με την παλάμη μας όλη την επιφάνεια ώστε να κολλήσει.
  • Κόβουμε τη γεμισμένη σφολιάτα σε 12 κομμάτια.
  • Στρίβουμε με τα χέρια μας τις λωρίδες δίνοντάς τους ελικοειδές σχήμα.
  • Αραδιάζουμε τα σφολιατίνια στο ρηχό ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Τα αλείφουμε πάλι με το μείγμα κρόκου.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι, αν θέλουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 25-30΄μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σημείωση: Αν φτιάξουμε δικό μας φύλλο σφολιάτας, χρειαζόμαστε ένα φύλλο 400 γρ. ανοιγμένο σε διαστάσεις 30χ40.