Υλικά για 12 κριτσίνια:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 κρόκος αυγού
- λίγο γάλα
- 1/2 χούφτα ψιλοτριμμένη κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο ή ρεγκάτο ή καλύτερα παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το κρόκο με το γάλα σε ένα μπολ.
- Απλώνουμε το φύλλο, το αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε το μισό φύλλο με το τυρί.
- Διπλώνουμε με το μισό φύλλο που δεν έχει τυρί.
- Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας γύρω γύρω και με την παλάμη μας όλη την επιφάνεια ώστε να κολλήσει.
- Κόβουμε τη γεμισμένη σφολιάτα σε 12 κομμάτια.
- Στρίβουμε με τα χέρια μας τις λωρίδες δίνοντάς τους ελικοειδές σχήμα.
- Αραδιάζουμε τα σφολιατίνια στο ρηχό ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Τα αλείφουμε πάλι με το μείγμα κρόκου.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι, αν θέλουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 25-30΄μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σημείωση: Αν φτιάξουμε δικό μας φύλλο σφολιάτας, χρειαζόμαστε ένα φύλλο 400 γρ. ανοιγμένο σε διαστάσεις 30χ40.